Vindruvsgelé

I måndags plockade jag in de sista vindruvorna. Så mycket och fina vindruvor det blev i år. Nu var det bara 2 liter kvar och så passande att jag hittade ett recept på vindruvsgelé som gjordes på 2 liter druvor 🙂

Jag gjorde gelén på eftermiddagen och blev färdig strax innan jag skulle tillbaka på möte på jobbet. När jag hällde i gelén i burkar var den helt rinnande och jag tänkte att det här kommer inte bli någon gelé utan snarare saft. Jag ställde in dem i kylen för att svalna och förhoppningsvis stelna. När jag kom hem från jobbmötet så hade innehållet i burkarna blivit en perfekt gelé 😍
Min man fick testa den på en knäckemacka för jag fick för mig att jag gjort marmelad 😀 Lite väl sött för att äta på smörgås 😉

Idag prövade vi att ha gelén till färsbiffar med hasselbackspotatis och brunsås. Både jag och min man och även yngsta sonen gillade den. Min man och son åt också av min hemmagjorda inlagda gurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait