Potatis- och lökskörd

Igår skördade jag Leksandslöken också kallad potatislök. Den kallas så för att den beter sig som en potatis, en lök ger fler lökar. Jag satte 11 lökar och skördade 49. Nu ska jag se till att spara de minsta lökarna och bara äta de stora för att se till att ha eget utsäde för alltid, hoppas jag 🙂
Häftig lök! Jag lyckas aldrig med sättlök. I år satte jag gul lök från frö och de blev stora och fina. Blir nog till att odla lök på de här två sätten istället för att använda sättlök.

Till höger är löken jag sått från frö. I mitten vitlök och till vänster köpt påse med sättlök med sorterna schalottenlök och rödlök. Jag var sent ute med att köpa sättlök och tog den enda sorten som fanns att välja på.

Jag skördade också den andra och sista pallkragen med potatis. Nästan 12 kg potatis i en pallkrage, närmare bestämt 11 kg och 872 gram. De största vägde nästan 300 gram. Riktiga bjässar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait