Björnbär

I år frodas verkligen björnbären här i trädgården och de är så goda. Det är något helt annat med egna björnbär än de frysta man köper i affären. Gissar att de frysta inte är mogna när de plockas då de är mer röda än svarta i färgen.
Vi har också Thai berry som är fantastiskt goda. De har en röd färg när de är mogna. De smakar som godis, sa äldsta sonen när han smakade dem. Godare än björnbär, men som också är väldigt goda. Enda nackdelen med Thai berry är att de har taggar. Björnbären vi har är taggfria.
vi har björnbär på flera ställen i trädgården. Björnbären som växer vi garagets kortsida mognar lite senare. Alla brukar inte hinna mogna där, men i år är förutsättningarna bättre då grannarna har tagit bort två träd som gett oss skugga över nästan hela den ytan som ligger i fullt söderläge och skulle kunna ge mycket sol och värme.
Det är än så länge inget tomatår i vår trädgård så tomaterna skuggar inte björnbären heller. I vanliga fall blir tomaterna en djungel och vi får leta efter mogna björnbär bakom alla tomatplantor.

Det finns inte så många Thai Berry mogna just nu. De som vi redan skördat var mycket större än den jag hittade nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait