Potatisomelett i ugn

Regn hela dagen idag och väldigt billig el så jag passade på att laga mycket mat 😉
Jag hade sett ett recept på en slags omelett som jag ville testa.
Ta ca 8 potatisar, dela dem och koka dem mjuka i saltat vatten eller med buljong i.
Skiva en färsk gul lök, en stor vitlöksklyfta eller två mindre. Stek dem mjuka. Ha sedan i 250 g spenat eller om man som jag har en trädgård med ogräs i så ta svinmålla som behöver rensas bort. Jag hade också i trädgårdsmålla som är vackert röd, men som också kommer upp lite här och var i köksträdgården trots att det är två år sedan jag medvetet sådde dem. Jag förvällde mållan i saltat vatten i någon minut innan jag stekte den med löken i några minuter.
Jag rev ett paket med Stacky’s original på grova sidan av rivjärnet och stekte den i olivolja. När jag stekt den i ca 5 minuter blandad jag ner den med lök och mållan.

Mixa detta i en blender eller en matberedare:
400 g silkestofu
1 1/2 dl växtbaserad dryck, jag tog havredryck.
1/2 dl b-jäst
30g majsstärkelse eller potatismjöl
1 tsk dijonsenap
1 tsk grönsaksbuljongspulver
1 tsk lökpulver
1/2 tsk svart salt ( kala namak)
1/4 tsk gurkmeja

Lägg den kokta potatisen i en springform och blanda i allt från stekpannan. Häll på tofuröran och strö på 1 tsk valfria torkade örter eller valfri mängd färska. Jag tog torkad rosmarin.
Toppa med körsbärstomater och tillaga i ugn på 200 grader i ca 30 minuter. Jag höjde ugnen till 225 grader de sista 5 minutrarna då jag tyckte att det var lite dåligt med färg på omeletten. Kanske går det att ha 225 grader hela tiden eller 200 grader med varmluft 🤔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait