![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/2297AA65-4C8C-4D9F-BBA0-A41567835411-scaled.jpeg)
Regn hela dagen idag och väldigt billig el så jag passade på att laga mycket mat 😉
Jag hade sett ett recept på en slags omelett som jag ville testa.
Ta ca 8 potatisar, dela dem och koka dem mjuka i saltat vatten eller med buljong i.
Skiva en färsk gul lök, en stor vitlöksklyfta eller två mindre. Stek dem mjuka. Ha sedan i 250 g spenat eller om man som jag har en trädgård med ogräs i så ta svinmålla som behöver rensas bort. Jag hade också i trädgårdsmålla som är vackert röd, men som också kommer upp lite här och var i köksträdgården trots att det är två år sedan jag medvetet sådde dem. Jag förvällde mållan i saltat vatten i någon minut innan jag stekte den med löken i några minuter.
Jag rev ett paket med Stacky’s original på grova sidan av rivjärnet och stekte den i olivolja. När jag stekt den i ca 5 minuter blandad jag ner den med lök och mållan.
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/E0C6F86C-F7A4-4635-9485-EEDE0CE95E01-scaled.jpeg)
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/B459BA0D-18E5-4C31-BB1F-0304C132C6D9.png)
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/EAAE7B5F-6350-4C65-A947-173C351A4678.png)
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/F3CB622F-4264-461E-903A-15E8A8B4C499-scaled.jpeg)
Mixa detta i en blender eller en matberedare:
400 g silkestofu
1 1/2 dl växtbaserad dryck, jag tog havredryck.
1/2 dl b-jäst
30g majsstärkelse eller potatismjöl
1 tsk dijonsenap
1 tsk grönsaksbuljongspulver
1 tsk lökpulver
1/2 tsk svart salt ( kala namak)
1/4 tsk gurkmeja
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/43F75797-56AB-49CB-BDCC-5B0342566008-scaled.jpeg)
Lägg den kokta potatisen i en springform och blanda i allt från stekpannan. Häll på tofuröran och strö på 1 tsk valfria torkade örter eller valfri mängd färska. Jag tog torkad rosmarin.
Toppa med körsbärstomater och tillaga i ugn på 200 grader i ca 30 minuter. Jag höjde ugnen till 225 grader de sista 5 minutrarna då jag tyckte att det var lite dåligt med färg på omeletten. Kanske går det att ha 225 grader hela tiden eller 200 grader med varmluft 🤔
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/9D5FE0C7-5143-42A5-8446-3CEB92D8EA9B-scaled.jpeg)
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/0A734EA0-DD96-44A8-B823-F39A7BE1BBA2-scaled.jpeg)
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/C996DBDF-48BE-4CFC-B3C3-474D78B68ED2.png)
![](https://usercontent.one/wp/kattas.vatn.se/wp-content/uploads/2023/07/A9C3CAFF-60E9-4701-870C-7F7D870BC898.png)