Tillfixning av tomten på baksidan

Idag har jag och min man fortsatt med att snygga till vår tomt på baksidan av huset. Det finns fortfarande en bit som inte är tillfixad sedan rönnen togs bort tidigt i våras. Vi blev inte klara, men kom en bra bit på väg. Det blir nog bra när det blir klart.
Längs med staketet på baksidan grävde jag bort en bit av gräset för att istället sätta ängsblommor. Lite sent att sätta frön till sommarblommor nu. Enligt fröpåsarna ska de sättas fram till slutet av maj. Jag testar ändå att så, för första året med lilla ängen hade jag köpt frön till ängsblommor på Lidl och på den stod det att det gick att så hela juni. Jag sådde på min äng sista dagarna i juni och det hann bli en fin äng innan höstkylan tog blommorna. Jag får hoppas på sån tur nu också. Annars är det ju bara att så nya frön till våren.

Tidigare i veckan fick jag två jättestora lavendelplantor av en granne. Jag hade funderat på om det skulle bli bra att sätta lavendel mellan de tre nya blåbärstrybuskarna. Nu när jag fick två plantor så fick de hamna där. Nu har jag också fått instruktioner hur jag ska göra för att lavendeln ska bli så där fin, så hoppas att jag kommer att lyckas. Så bra mat för alla pollinerare och så doftar lavendel så fantastiskt gott 😍
Det var 30 grader varmt ute den dagen jag fick lavendelplantorna så de behövde snabbt komma i jorden. Svettigt värre att gräva de där två groparna, både hårt jord och mycket rötter av rönn och tuja iväg när jag grävde. Jag behövde också gräva bort en del gräsmatta som fanns kvar runt två av blåbärstrybuskarna. Jag hade i varjefall lite tur att lite moln skymde solen då och då.

Det känns viktigt för mig att den gamla träbilen finns kvar i trädgården som minne att fyra barn busat runt på den här tomten när de var små.
Bilen ska få en plats på den nya ytan när den är helt klar. När barnen var små var tomten till för barnen. Nu när alla guldklimparna vuxit upp så har mamman i huset lagt beslag på hela tomten 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait