Vintersådd kål

I år har den vintersådda kålen i nya odlingsområdet på framsidan haft en tuff start. De blev så attackerade av jordloppor att vissa strök med helt. Första året som den vintersådda kålen mött på motstånd direkt vid utplantering. De brukar frodas fram till att kålfjärilarna dyker upp och lägger sina ägg. När det blivit larver så ser kålen riktigt anskrämlig ut.
När hösten kommer med kyla så är det dags för kålen att få glänsa i landen igen och växa och ge oss mer mat när allt annat duckar under av kylan. Nu har de som överlevt börjat återhämta sig. Blomsterkålen är jättefin, grönkålen ser hyfsad ut. Svartkålen har det lite kämpigare, men några plantor har blivit riktigt stora.
Den kål som självsått sig själv i stora växthuset och i rabatten bredvid stora växthuset har varit fina hela tiden. Även den vintersådda kål som inte fick plats i odlingsytan på framsidan har klarat sig från loppangrepp.
Det är inte bara jag som har fått jordloppor i år. I mina trädgårdsgrupper på Facebook så skriver många om samma problem. Verkar vara ett riktigt jordlopps i år.

Här under kommer kålen som klarat sig från loppangrepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait