Rosa vinbär

Jag har i flera år försökt få tag på rosa vinbär. Förra året köpte jag en via en nätbutik samt fick en i present av min syster. Det var två väldigt små buskar av sorten Pink Champagne.
När jag och min man var på Nordiska trädgårdar såg jag att Blomqvist plantskola från Finland hade en rosa vinbär av en annan sort, men tänkte att jag har redan två och har inte plats för fler vinbärsbuskar.
Några veckor efter att vi varit på trädgårdsmässan (Nordiska trädgårdar) upptäckte jag att den ena av mina två små buskar inte fanns kvar så då ångrade jag att jag inte köpte en buske på mässan.
Igår inhandlades det en ny rosa vinbär på Norells trädgårdscenter då de fått in rosa vinbärsbuskar i år efter flera års försök. Det blev en till Pink Champagne, lite större buske och med några vinbär på den. Så redan i sommar kan vi förhoppningsvis få provsmaka bären 🙂

Idag har den fått ett växtstöd. Just nu för att Siri inte ska bryta av grenarna när hon trasslar in sitt koppel och stöd för grenarna när den växer på sig så småningom.
Alla bärbuskar har fått stöd av björkgrenar, blev så snyggt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait