Stackars Sigge

I söndags hade vi en sån mysig tur i skogen, jag och Sigge.
I måndags, tidigt på kvällen blev Sigge jagad upp i grannträdet av en annan katt. Tyvärr hann han bli biten med flera hugg på bakdelen nära svansroten, antingen på vägen upp i trädet eller innan. Han brukar klättra i det trädet, men nu var så högt upp det gick att komma. Jag jagade bort den andra katten och lyckades till slut locka ner Sigge. Trodde nästan han skulle ramla den första biten ner, men det gick bra. Han är en duktig klättrare, men den här gången blev det lite väl högt när han skulle försöka komma undan.
Väl nere på marken märks det att han har riktigt ont. Det blev till att ringa veterinären nästa morgon och fick en tid på eftermiddagen.

Hos veterinären fick han lugnande och blev rakad där han har ont. Flera sår upptäcktes och två hade djupa fickor som behöver dräneras för att läka utan att det blir infektion. Det fanns ingen tid för dränageisättning den dagen så det blev en tur till veterinären idag med 😔
Tur att det finns försäkringar.
Nu går han med tratt och morrar ynkligt. Det visade sig nu ikväll att han kom åt dränaget trots tratten som han fick hos veterinären på sig. Som tur var hade jag en större tratt kvar sedan tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait