Härlig trädgårdshelg

Den här helgen har jag njutit av ett fantastiskt varmt väder. Så varmt och soligt att man kunde gå i shorts på lördagen. Söndagen skulle bli regnig och kall, men början av dagen bjöd på fortsatt värme och lite solglimtar. Regnet började inte förrän på eftermiddagen så jag kunde fortsätta rensa i sista perennrabatten, skola om lite tomatplantor, rensa ogräs och gödsla gräsmattan.

Potatisen kom i jorden idag, sorten Monte Carlo. I år blev det för första gången potatis i två pallkragar då jag hade köpt ett stort nät med sättpotatis. Det är ju kul med egen potatis också. Fick så bra skörd förra året. Hoppas på repris på det.

Idag grävde min man ner trädet kinesiska jätteplommon som vi köpte på trädgårdsmässan, Nordiska trädgårdar. I början av veckan satte vi ner blåbärstrybuskarna, kiwi och hallon. Sigge och Siri tyckte att de grävda groparna var roliga att busa i innan buskarna sattes i 😻

Jag har också grävt om min lilla äng. Det hade växt in både gräs och mossa så nu har den fått en rejäl upprustning med nya frön.

Lördagskvällen avslutades med att vi gjorde pizza på grillen för första gången. Vi köpte en pizzasten för att ha utomhus för en månad sedan. Riktigt bra blev pizzorna.

Lite nya sådder har det också blivit, både i pallkragar och pluggbrätten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait