Påsk med fint väder

Vilket fantastiskt påskväder det blev denna påsk.
Påskafton bjöd på det finaste vädret, så varmt att det gick att sitta ute och ta påskfikat utan att klä på sig ytterkläder. Vi hade bjudit in släkt på påsklunch på Påskaftonen, så tyvärr hann jag inte vara någonting i trädgården den dagen.
På långfredagen hann jag börja rensa bort lite gammal kål i nya odlingsområdet som gjordes för ett år sedan, men annars blev det lite träning och matlagning den dagen.
Söndag och måndag har jag varit ute hela dagarna och grejat i trädgården. Mycket hanns med.
Gillar långhelg som ger möjlighet att ha mycket ledig tid hemma med besök av barnen, tid för katterna och trädgården 😍

Nu har de sista bäddarna i stora växthuset fått gödning, biokol och ny jord och är färdiga för nya sådder. Det växer på i odlingsbäddarna med vintersådd spenat och sallad.

Igår gjorde jag två jordfabriker med den gamla jorden från krukorna där tomat och paprika växte förra året.

Idag har jag börjat förgro dahliaknölar. Förra året tog jag kompostpåsar, men i år prövar jag plastpåsar då jag läste ett Facebookinlägg imorse där en tipsade om det. Nu får de stå i förrådet tillsammans med rotselleriplantorna under växtbelysning.

Luktärtorna växer på bra. Skönt att inte alla dog i kylan 😉
Jag köpte en tygkorg på Lidl för att plantera jordgubbar i. Då jag hade satt revor i en pallkrage och i en av odlingsbäddarna i stora växthuset i höstas så passade jag på att testa att sätta dem i den då de behövde flyttas för att jag skulle kunna förbereda bäddarna för nya sådder.
Inte så snyggt just nu, men förhoppningsvis växer de små ynkliga plantorna på sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait