Sötpotatis

Förra året odlade jag sötpotatis för första gången. Jag hade sett i min trädgårdsgrupp på Facebook att det var svårt att få några ordentliga knölar så jag hade inga förhoppningar om en stor skörd när jag satte igång att dra upp sötpotatisplantorna. Så förvånad jag blev när jag upptäckte många och stora sötpotatisar på de 3 plantorna som ståttt så tätt i en liten odlingsbädd. I år fick de därför en större yta att växa på och eftersom det var så plättlätt 😉 förra året så var förhoppningarna stora på en rejäl skörd det här året också.
Tyvärr var inte så fallet.

Många gånger har jag lyckats bra första gången som jag odlar något nytt. Kanske bra att det är så, så att jag inte ger upp den grödan 😉.
Undrar om sötpotatis gillar att stå tätt?

Nu ska bädden där sötpotatisen växte fixas till för att kunna användas till vintersådder 🙂

Min lilla följeslagare hängde med mig runt i trädgården 😻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait