Nya sådder

Förra året tänkte jag försöka ha nya frösådder på gång att plantera ut vartefter andra växter skördades för att slippa tomma hål i pallkragarna. Det lyckades jag inte med utan satte det som mål till den här sommaren istället. Inte heller i år lyckades jag med det, men kanske nästa år 😉
Idag har jag direktsått i den pallkrage där mina misslyckade majrovor växt. De valde tyvärr att gå upp i blom och bara ge blast eller en liten träig rova.
Tråkigt, men hoppas lyckas bättre med dem en annan gång.
Jag har sått två sorters morötter och pak choi i den här pallkragen. Några av morotsfröna var gamla så få se hur bra de tar sig.

Jag skördade också dillen som bildat kronor. Jag sådde också ny dill. Det är en så god kryddväxt. Det tog bara 40 år för mig att inse det 😉
Tidigare klarade jag inte alls av varken lukten eller smaken av den. Jag förstod verkligen inte vitsen med att ha den på färskpotatisen. Tänk så smaken kan ändra sig. Den skördade dillen fick hamna i frysen.
Jag har också sått nya sockerärtor och mangold i samma pallkrage som dillen.

Snart är det nog dags att skörda vitlöken som lagt sig. Jag passade på att så, fänkål, drivsallad och en vanlig och en lila pak choi som får jag förodlar. Kanske lyckas lite med målet att ha nya plantor på gång 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait