Purjolök och nyklippt gräs

Dagen började med att sätta ut purjolök i pallkragar. Jag han inte med att plantera ut alla då det är väldigt många plantor. Jag sådde purjolök inne i början av året. Jag tyckte sådderna inte tog sig så bra så jag sådde ännu mer. Jag gjorde också vintersådd av purjolök som tog sig bra. Till slut hade all purjolökssådd inomhus också tagit sig så därav alla dessa plantor. Ett lyxproblem kanske😉
Jag hann tyvärr inte ta hand om alla utan får fortsätta med det på tisdag.
Jag kollade noga hus Sara Bäckmo gjort när hon planterat ut sin purjolök.

Jag har också satt ut några av mina rotselleriplantor. Hoppas det inte blir kallt igen. Jag får i sådana fall täcka dem med fiberduk då de vill ha varmt.

Sigge var som vanligt med. Jag har gödslat både purjolökens och rotsellerins pallkragar med kogödsel. I purjolöksfårorna vattnade jag dessutom med både lakvatten och guldvatten innan utplantering. I år ska jag se till att inte slarva med gödsling. Sigge tyckte att säcken med kogödsel var spännande.

När Sigge hjälpt matte med alla sådder blev han så trött 🥰

Idag har jag klippt gräsmattan för första gången detta år. Det ser alltid så snyggt ut efteråt och tomten känns mycket större. Allt gräsklipp har jag lagt runt kålodlingarna i nya odlingsområdet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait