Kålsådder

Idag har jag försökt att plantera både vintersådda plantor och nya frösådder mellan regnskurarna. In och ut några gånger. Till slut hade klockan blivit så mycket och flera vintersådda plantor var utburna från växthuset och stod på stenmuren till nya odlingsområdet när det började regna mycket igen. Jag fortsatte då att sätta ut plantor vilket resulterade i att jag inte bara blev blöt utan också väldigt jordig verkligen överallt. När jag var klar hamnade alla kläder i tvättmaskinen och jag i duschen 😄
Nu är det tre bäddar med kål iordninggjorda och med nät över sig. Jag ska se om jag kan lyckas slippa få angrepp av kålfjärilens larver. Får väl se hur höga plantorna blir. Åtminstone så måste jag skydda alla små kålplantor mot rådjurens glupska gap.

Jag har också sått en pallkrage med blandad sallad och en med blandad lök, gul-, röd- och scharlottenlök. Nu är det bara en tom pallkrage i köksträdgården och den ska sparas till meloner. Den ska få ett pallkrageväxthus på sig.
Jag upptäckte idag att potatisen börjar titta upp 🙂
Jag har 1 1/2 pallkrage kvar bakom lilla växthuset. Känns som att jag skulle behöva fler 😁
Få se om jag hittar någon plats åt all vintersådd och inomhussådd lök, mest purjolök 😉

Idag har jag också hittat första snigeln för i år i trädgården Tyvärr kommer det bli måååånga fler 😞Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait