Blommor och bin

Idag gick jag ner till Norells för att handla några plastkrukor. Så klart blev det lite mer än det. Jag gick en sväng bland alla nyinkomna sommarblommor och hittade en dahlia som gick i gult och rött. Så fin. Jag köpte också rosenskära. En underbar blomma som blev en favorit för två år sedan när den av någon konstig anledning självs¨ådde sig mitt i en av gångarna i köksträdgården. Jag hade aldrig haft rosenskära så frågan är var fröet kom ifrån, en fågel kanske?
Jag köpte också lyxig och onödigt dyr choklad, men så god. Känns som man får unna sig lite extra när man fått presentkort i födelsedagspresent. Blir så glad när jag ser att det finns vegansk choklad också. Då känns det ännu viktigare att köpa det ibland.

Jag och min man har också fixat ett humlebo i närheten av insektshotellet. Hoppas det kan hjälpa någon humledrottning att få en bra plats att föda sina humlebäbisar på.
Över stenkrukans hål ska det ligga en skärva för att det inte ska regna in, men ändå ger ventilation. Jag hade ingen skärva utan valde ett fat, men la stenar under så det blir luftigt, men ändå vattentätt. Inuti den upp och nervända krukan la jag träull.

Jag hade flera bin som flög in i uterummet idag och igår. Jag undrade först varför de gjorde det, men så insåg jag att de var sugna på mina fina blommor som jag fick när jag fyllde år. Nu står de utanför uterummet för att alla pollinerare ska kunna njuta av dem också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait