Rosa vinbär

Hösten 2020 frågade jag om mitt närliggande trädgårdscenter kunde ta in rosa vinbär då jag ville ha en sån buske i min trädgård. Det skulle de fixa. Förra våren hade de till och med satt upp en skylt och förberett plats för rosa vinbäret Pink Champagne, men trots att de var lovade att få in de fick de aldrig någon leverans.
I höstas frågade jag igen och när jag var in för någon månad sedan så trodde de att det skulle gå vägen det här året då buskarna skulle levereras från Skåne. Tyvärr fick jag ett meddelande för några veckor sedan att de inte skulle få in några rosa vinbärsbuskar i år heller.
I förra veckan upptäckte jag att Odla.nu hade rosa vinbärsbuskar så då slog jag till och beställde en Pink Champagne.
Idag kom den. Min man tog bilen upp till affären dit den levererades om paketet var stort, men det hade han inte behövt. Det var en liten kartong och busken var bara en liten gren ca 20 cm hög.
Så klart kan buskar som man beställer på nätet och som ska skickas kanske inte vara större, men jag hade ändå föreställt mig att den skulle vara lite större 😄
Ja ja, buskar växer ju snabbt….
Jag satte ner den i jorden på en gång och så fick den lite kogödsel.
Vi har tyvärr inget hönsnät hemma för att hägna in den och skydda den från hungriga rådjur och harar, men jag hittade något som låg och skräpade och i varjefall skyddar rätt bra från ena hållet.

Och så klart hade jag min lilla trädgårdsmästare med mig 😻

Nu blommar de här små vita blommorna som luktar så fantastiskt gott. Perfekt mat åt alla pollinerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait