En tripp till Nederländerna

Jag tycker att påsken är fantastisk då man har ledigt i 4 dagar. Så härligt att vara hemma och kunna greja i trädgården flera dagar på raken. Den här påsken blev det dock inte så då vi valde att resa till Nederländerna torsdag till söndag. Näst äldsta sonen har utbytesstudier där under ett helt år. Äldsta sonen med flickvän åkte också dit samtidigt. De började dock sin resa en dag tidigare då de valde att åka tåg dit. Vi skulle ha åkt nattåg tillsammans. men då det inte fanns någon ledig sovkupé ledig så blev det flyg för mig och min man. Vi var inte så sugna på att sitta och sova en hel natt. Vi flög tillsammans hem alla fyra.
Sonen bor och pluggar i Delft så det var där vi bodde.
På fredagen hyrde vi bil och åkte först till Keukenhof för att kolla på tulpaner, så vackert 🤩
Efter Keukenhof tillbringade vi resten av dagen i Amsterdam. Det blev bland annat ett besök på Riksmuseét.

På lördagen tog vi tåget till Haag och på eftermiddagen åkte vi vidare till Rotterdam. I Haag deltog vi i en 2 timmar lång Free Walking tour som var väldigt intressant. I Rotterdam var vi in i en konst depot som var väldigt annorlunda. Kubhusen var väldigt speciella.

Söndagen som var vår sista dag tillbringades i Delft. Sonen fick visa upp sin stad som han snart tillbringat två terminer i.

Väldigt vacker i alla städer vi besökte. Fina och charmiga byggnader och kanaler överallt.
Det var verkligen vår i Nederländerna. Allt stod i full blom, bladen hade slagit ut och gräset var grönt.
Två minnen köpte jag med mig hem från Nederländerna, en vas med trätulpaner porslin med Delft motiv och två olika sorters tulpaner.

Jag trodde att jag köpte tulpanlökar att sätta ner till hösten. När jag packade upp resväskan upptäckte jag gjord på kläderna och även att det inta bara var lökar utan att det redan var tulpaner som var på väg att blomma 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait