Inte lätt att vara snäll

Våra katter har blivit mycket jagad av grannkatten på senaste tiden. I fredags blev Sigge jagad både på eftermiddagen och kvällen. Han försöker springa in genom kattluckan och hinner oftast in som tur är. Under tiden han springer skriker han i högan sky.
Snurre blev jagad en gång i fredags. Två gånger tidigare under veckan har jag sett honom gå ut från vår tomt lite krypandes i en förhoppning om att han kanske syns mindre då samtidigt som han tittar mot huset där grannkatten bor. Efter en stunds hukande gång så springer han i full fart över en ganska stor väg. Så läskigt. Det är över den vägen han i stort sett alltid går när han är ute, men att slänga sig ut i gatan så här känns inte bra. Bara att hålla tummarna. Det skulle aldrig gå att ha honom som innekatt. Vi prövade också att ha honom i sele på tomten när han var mindre, men han kom på ett sätt att komma ur selet för att bli lös. Han hoppade upp på altanstaketet eller i ett träd så han blev hängande för att glida ur selet. Det hade inte varit kul att hitta honom strypt om selet inte skulle lossna när han hängde så.
Han och lillebrorsan Sigge är riktiga jägare och njuter av friheten de har med en kattlucka som gör att de kan bestämma själva när de vill gå ut eller in.

Sådana här mysiga överraskningar kan vi hitta under köksbord och under de två sängarna som finns på nedervåningen 😬
Livet med katt som får gå ute 😲
Båda två är otroliga jägare. Fattar inte att det finns några möss och sorkar kvar i vårt närområde 😄Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait