Våren är här

Vilken fantastisk söndag det blev. Årets hittills bästa väder. Sol från klarblå himmel och ingen vind att tala om. Redan tidigt på förmiddagen hade jag hunnit se en nyckelpiga, en nässelfjäril och ett bi. Undrar om biet i vår trädgård hade övervintrat i mina insektshotell 🙂
På eftermiddagen hittade jag och näst yngsta sonen tussilago. Alla vårtecken på en och samma dag. Det måste väl betyda att våren är här för att stanna 😉

Jag har varit ute i trädgården hela dagen. Det blev grillningspremiär då vi grillade burgare till lunch.
Jag började med att rensa ur den bädd i stora växthuset som det stod blomsterkål i från förra året. Vilken fantastisk grönsak. Trots att de vält och börjat vissna ner så producerar den nya rosetter på stammen. Wow 😍
Jag var tvungen att gå till lilla växthuset för att se hur mycket blomsterkål jag vintersått. Bara en bytta. Jag bestämde mig genast för att så mer, men upptäckte att jag bara hade 4 frön kvar. Det blev till att gå till Norells trädgårdscenter och köpa en påse. Så nu har jag sått i en bytta till.

När jag skulle gå till Norells tänkte jag ta med skottkärran för att köpa några säckar jord också. Upptäckte då att skottkärrans däck gått sönder under vintern, trist 🙁
Det blev jordsäckar ändå då jag fick låna en skottkärra av Norells. Perfekt att få lite extra steg också då jag fick gå en vända till för att lämna tillbaka den 😃

Jag har sått sockerärtor på samma sätt som jag sått luktärtor. Sockerärtorna jag använde var bäst före 2017 så få se om de vill gro överhuvudtaget. Hoppas, hoppas. Jag gjorde också en kruka med en lila sockerärt som inte var gammal så förhoppningsvis gror åtminstone den🙂
Igår hade det kommit upp i två av mina tre krukor med luktärtor. Under dagen har det kommit upp i den tredje också och även i krukan med bondbönor. Kul att det gick att så bondbönor så också. Få se om de uppskattar att bli utskickade i kylan när de växt upp ca 1 dm också. Då får de hamna i ett av växthusen.


Jag har friserat mina löksådder idag. Jag passade på att använda de avklippta lökstråna när jag stekte upp den nyskördade blomsterkålen.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait