Lördag och vårväder

Lördag, veckans bästa dag och dessutom sol och lite vårvärme. Lite för mycket blåst och en molnfront som kom in i några timmar efter lunch om man får klaga lite 😉
Så härligt att få se blå himmel efter några mulna och dimmiga dagar.
Jag planterade om mina gurkor och tomatplantor som såtts tidigt för att stå inne och ge tidig skörd. De behövde verkligen större krukor. Nu har de och tre av aubergineplantorna fått flytta ut i uterummet på dagtid. Hoppas att nätterna snart blir varmare också.
Jag tog och skördade de två gurkor som växt på gurkplantorna. En liten gurka som var på gång hade blivit dålig så den tog jag bort. Alla andra små gurkämnen hade vissnat. Hoppas det bildas nya gurkor nu när de fått större krukor.

Nu måste jag komma ihåg att bära ut och in dem varje dag.

Jag har också satt lite fler tomatfröer. Jag satt ute i blåsten när jag gjorde tomatsådderna. Det blåste rätt mycket och helt plötsligt hade fröna från en bifftomat hamnat på en annan bifftomatsådd. Jag fick nog inte bort alla frön av den röd/bruna bifftomaten som hamnade i ananastomaten.

Tomatsådderna som gjordes i tisdags har kommit upp. Igår hade fyra tomatplantor kommit upp. När jag tittade till dem imorse var det ett tjugotal på gång. Ingen vila där under natten 😄

Jag hann också rensa och klippa bort lite gamla kålplantor i pallkragarna i köksträdgården. Det verkar som att en gång trädgårdsmålla alltid trädgårdsmålla. inte bara i den pallkrage de växte i förra året utan även i alla de omkringliggande pallkragarna. Det kan i och för sig bero på att jag lät fröställningarna stå kvar och att näst yngsta sonen smulade frön i handen och slängde iväg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait