Gratäng med Tempeh

Idag såg jag ett recept på en sås som jag ville testa. Jag hade tänkt att använda en neutral vegansk fraiche, men när jag var in på Coop idag fanns det Alpro Coconut som var lite fraicheaktig till halva priset som jag blev nyfiken på att testa. Tyvärr smakade den lite väl mycket kokos, men som tur var så minskade kokossmaken när den blev uppvärmd.
Nästa gång kommer jag använda Planti Ifraiche istället för maten blev väldigt god trots lite för mycket kokossmak.
Ingredienser:
500 g champinjoner
1/2 purjolök
blomsterkål från trädgården. Byt ut mot kanske broccoli.
2 förpackningar naturell Tempeh à 200 g
Såsen:
2 förpackningar fraiche à 350 g
2 1/2 dl Oatley Imat
1/2 dl kinesisk soja
4 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Börja med att dela champinjonerna och stek dem i en stekpanna i olja eller mjölkfritt smör tills de fått fin färg. Jag kryddade med örtsalt, peppar och vitlökspulver.
Lägg över i en gratängform.
Skiva purjolöken och stek den tillsammans med blomsterkålen i olja eller mjölkfritt smör. Jag kryddade med örtsalt och svartpeppar. Stek i ca 5 minuter och lägg det i formen tillsammans med svampen.
Stek Tempeh i rapsolja. Jag kryddade med paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, örtsalt och svartpeppar. Stek Temphen tills den fått lite färg och lägg den sedan i gratängformen.
Blanda alla ingredienser till såsen och häll den sedan i gratängformen.
Tillaga i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Jag serverade gratängen med klyftpotatis då jag även stekte upp Vegme italienska biffar som vi köpt till halva priset igår. Min man gjorde en vitlökssås till biffarna. De var helt okej även om barnen ratade dem helt. Jag är inte heller så sugen på köpta biffar då jag äter det väldigt ofta till lunch på jobbet. Väldigt trött på halvfabrikat 😉 så det blev många biffar till min man att ha i matlådor 😀
Nästa gång kokar jag nog ris eller några andra slags gryner till gratängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait