Bivaxdukar

Idag har jag gjort ett gäng nya bivaxdukar, 10 stycken närmare bestämt. Jag har gjort det tidigare, men då gjort i ugnen och minns att jag tyckte det var lite kladdigt och inte helt lätt att få ut det i ett lagom tjockt lager. Den här gången testade jag att använda strykjärnet efter tips från Klimatkampen. Det var mycket lättare. Jag hade först dubbla lager tidningar, sedan ett bakplåtspapper, tyget med bivax på och sedan ett bakplåtspapper på det. Jag tog högsta värmen på strykjärnet.
Det enda som blev kladdigt var mina fingrar då jag lyfte upp dukarna och hängde dem på tork på en tråd med en klädnypa. Jag ville ha bort den från bakplåtspappret för att direkt kunna stryka en ny. De torkade dock fort eftersom det blev ett så tunt och jämnt lager med bivax. Nästa gång tar jag på mig plasthandskar så behöver jag inte skrubba händerna så mycket efteråt. Riktigt bra och snygga blev dem 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait