Covid

Vi har klarat oss länge, men nu gick det inte längre. I och med Omikron så är det väl inte frågan om man blir smittad utan när. I måndags kväll fick yngsta sonen ont i halsen efter skolan. Första dagen i skolan efter jullovet. Typiskt att han inte blev sjuk på söndagen för nu hann han ju gå till skolan och risk finns att han spridit smittan. Vi tror att smittan kommer från Klättercentret där han klättrar. Det är det enda stället han träffat andra människor på den sista tiden.
Jag var med honom i onsdags eftermiddag och tog Covid-test. Båda våra yngsta söner nyser som tokar när de är i näsan med testpinnen så jag har känt varje gång jag varit med dem i bilen att det inte lär undgå att bli smittad om det visar sig vara Covid.
I fredags runt lunch ringde sonen till jobbet. Han hade fått svar på testet, Covid påvisad. Det var bara att packa ihop och sätta sig i karantän. Jag hade storslagna planer vad jag skulle göra när jag satt i karantän och var frisk, odla och rensa förrådet under trappen var de första projekten, men det blev inget med det för redan efter 8 timmar så fick jag symtom. Det började med rethosta på fredagskvällen. Hela lördagen och nu på söndagen ligger jag strax under 39 grader i feber, hosta och lite ont i halsen. Jag har också ont i huvudet och i lederna speciellt i fötterna och benen. Jag har också ont i magen och är illamående till och från. Jag och min man har test inbokade imorgon bitti. Näst yngsta sonen blev förkyld i onsdagskväll. Han gjorde ett test i fredagsmorse som han inte fått svar på än. Natten till idag blev han sämre så har han otur har han fått först en förkylning och sedan Covid. Ja ja, vi får se vad testerna visar, men nu hoppas jag att om jag ändå blivit sjuk att jag får det Covid avklarat och att det inte blir värre än vad det är just nu. Det är segt att inte orka något. Ligga i soffan med dubbla filtar för att jag fryser så mycket. Just nu har jag slutat frysa så jag orkar sitta upp 👍🏻
Vi har alla fått två sprutor. Min man som skulle få sin tredje i fredagseftermiddag fick tyvärr avboka den. Jag hade en tid kommande onsdag som jag fick avboka.
En av sönerna lurade Sigge att hålla mig i sällskap i soffan. Får han sin favvolåda ligger han kvar inte annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait