Småstart av vintersådder

Idag har jag skottat fram gångar i trädgården så att jag kan komma fram till båda växthusen. Jag skottade också fram en väg ut på allmänningen så att vi kommer ut till cykelbanan utan att få skorna fulla med snö om man ska ut och springa eller gå och vill starta där.
I stora växthuset gjorde jag vintersådder med spenat. Jag brukar vänta till februari med vintersådderna för att de inte ska starta igång för tidigt om det slår om och blir väldigt varmt ute och sedan kallt igen. Jag tror dock att spenaten klarar det. Den brukar vara rätt tålig (tror jag 😉)
Jag sådde 4 olika sorters spenat. I en av odlingsbäddarna fick tre olika sorter samsas. Jag sådde också spenat i ett tråg som jag kan flytta på. Den får för tillfället stå där jag har tänkt så rädisor så småningom.
Jag avslutade med att lägga på snö på odlingarna i växthuset. Sådder av vintersallad som såddes i höstas fick också lite snö som vattnar plantorna när det blir mildare. Även persikoträdet fick lite snö.
Jag sopade också bort snö från en av pallkragarna ute i köksträdgården och sådde morötter där. Förra årets vintersådder av morötter i en pallkrage gav en jättebra skörd. Hoppas på lika bra i år.
Jag utökade också innesådderna med att så purjolök och salladslök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait