Vilken höstdag!

Efter regn tidigt på morgonen kom solen fram. Det var också varmt ute, ca 17 grader så jag fick en väldigt skön eftermiddag ute i trädgården.
Jag försökte skörda mitt ostindiska citrongräs. Det luktar verkligen citron. Det var inte så lätt, de kanske hade behövt växa sig större. Jag sparade lite i en kruka och ska se om jag kan övervintra det frostfritt i förrådet. Jag ångrade också att jag inte sparade fler så jag satte ner några i en vas med vatten. Få se om de utvecklar rötter så att jag kan sätta ner dem i jord och spara till nästa år.

Jag som sa till mig själv efter flug- och lusinvasion på mina nysådda paprika- och chiliplantor i förrådet förra året att inte övervintra plantor där. Nu ska jag även försöka få in den jättestora diadembusken också så där sprack det löftet 😉

Sigge var med mig ute i trädgården. Skönt med matte som livvakt. Han verkar lite rädd efter att ha blivit jagad imorse och höll sig nästan bara på altanen. Han lämnade inte tomten. Lilla goseplutten.
Jag hade fått en odlingslåda ledig i stora växthuset så där sådde jag vintersallat.


Jag upptäckte också att blomsterkålen i växthuset utvecklat buketter i bladvecken. Kul ☺
Eftermiddagen i trädgården slutade med att jag plockade av lite mogna björnbär.


Tyvärr blir det här ett inlägg utan bilder då messenger verkar vara ur funktion för tillfället. Jag får lägga in bilder när det funkar igen.
Facebook låg nere hela kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait