Kaffe på maskrosrot

Igår när jag grejade i trädgården grävde jag upp några maskrosor som växt i pallkragarna i köksträdgården. Jag har sett dem, men låtit dem sitta kvar då det går att använda bladen som sallad. Jag har dock inte använt bladen så nu tänkte jag att nu tar jag bort maskrosorna. Jösses vilken rot en av dem hade. Den måste ju så klart göras något med.
Jag googlade lite och valet blev kaffe på maskrosrötter.
Jag grävde upp några fler maskrosor och tvättade av rötterna.
De fick ligga i köket till idag. Då torkade jag dem först i lägsta värmen, 50 grader, i ugnen i en timme. Sedan skar jag rötterna i mindre bitar och rostade dem sedan i 30 minuter i ugnen på 200 grader.
Jag gick och tittade på dem efter halva tiden. Det luktade väldigt gott av rötterna då. När jag öppnade ugnen efter 30 minuter luktade det inte så gott. Bränd rök kom ut när jag öppnade luckan.
Mäh, typiskt 🙁
Synd att jag inte smakade en bit rot efter halva tiden när det luktade så gott.
Plåten fick stå och svalna en stund. När jag sedan kom in i köket igen så var den brända lukten borta så rötterna hamnade i en påse i väntan på malning. Kaffe har ju ändå en liten bränd smak och så dricker ju inte jag kaffe heller så de får malas till pulver när jag kan låna äldsta sonens kaffekvarn 😉😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait