Krossade tomater

I veckan gjorde jag krossade tomater för första gången enligt ett recept av Farbror Grön. Så nu har jag några påsar i frysen.
Jag såg också till att ta hand om både tomatskalen och vätskan från tomaterna. Det blev 5 dl vätska som jag kokade ihop till en sirap. Jag rörde då och då. Farbror Grön hade 7 dl och det tog 1 timme och 17 minuter för honom så jag försvann iväg till övervåningen och borstade tänderna. När jag kom ner och det hade gått 45 minuter hade min sirap bränts fast i kastrullen, Bara lite gick att rädda. Det var synd 🙁

Vilken tur då att skalen blev väldigt bra. Otur bara att jag inte plockade ut skalen ur ugnen direkt när de var klara.
Idag när vi skulle använda ugnen till kvällsmaten upptäckte min man att skalen var kvar när han öppnade ugnsluckan till den 225 grader varma ugnen. Det bolmade ut bränd rök. Så nu var skalen utom räddning. De som blev så bra. Ja ja, vad är väl en bal på slottet…
De var säkert jätteäckliga 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait