Fler insektshotell

Jag har velat utöka min hotellverksamhet sedan i våras och idag blev det verklighet. Jag och min man åkte iväg till Blomsterlandet och köpte tre mindre insektshotell som sattes upp på väggen ovanför det stora som vi redan har. Jag har läst att det kan ta tre år innan insekterna hittar till ett nyuppsatt hotell, men jag fick besök redan efter eller inom en månad i mitt stora som köptes förra våren 😍
Nu hoppas jag att de nya också ska fyllas.
De har en fin restaurang precis utanför dörren som är väldigt populär bland bina. Väldigt många bin idag.
De små bina som ligger inmurade i rören surrade så härligt också.

Min man kom på ett bra namn på vårt hotell redan förra året, men jag har inte vetat vad jag skulle göra en skylt av. Igår när jag gick och strosade inne på Norells hittade jag en trästjärna som jag tänkte nog skulle passa bra. Jag köpte också ett bi och en fjäril att ha som prydnad i blomkrukor.
Jag skrev iordning hotellets namn på ett papper och skrev sedan med blyerts på stjärnan. Stjärnan hade ett hål för upphängning på en av spetsarna, men det var svårt att skriva på trät i den vinkeln så hålet kunde inte användas för upphängning. Då satte jag istället biet som jag köpte igår i det hålet. Det blev perfekt.
Jag visste inte vad jag skulle skriva med. Min man kom på att det nog skulle funka att löda och det gick riktigt bra. Inte superlätt, men ett helt okej resultat.
Kul med en skylt till slut.
Biologi fast uppdelat i Bi-o-logi blev ett så bra namn 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait