Det växer så det knakar

Oj, så fort allt växer nu. Efter en kall maj då allt växte långsamt så har varma juni gjort att det växer och frodas rejält.
Idag har jag skördat den första jordgubben i växthuset. Jordgubbar och smultron utomhus börjar också vara klara.
En till körsbärstomat är färdig att skördas.
Gurkorna i växthuset växer massor varje dag. I den takten de växer så är det snart dags att skörda första gurkan.
Idag har min man lagt färdigt stenarna runt nya växthuset. Jag har gjort iordning en liten blomsteräng. Verkligen med betoning på liten. Nu hoppas jag att det hinner bli blommor, men det stod på fröpåsen att man kunde så andra halvan av mars, april, maj och juni. Det är en blandning av olika blommor så något ska väl förhoppningsvis ge bin, fjärilar och andra insekter lite gott att smaska på 😀
Det gäller att se till att njuta av all blomning som juni bjuder på 😍

Idag har jag vattnat stora delar av trädgården med lakvatten. Det är en näringsrik vätska som bildas i min Bokashi, då man fermenterar sina matrester. Det tar lång tid att vattna. Två stora flaskor vattnade jag ut. Jag höll på i mer än två timmar.
Lakvattnet får väldigt olika färg beroende på vad som läggs i Bokashihinken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait