Stora utplanteringsdagen!

Idag blev det äntligen dags att flytta in växter i stora växthuset. Det var efterlängtat av mig och välbehövligt för växterna. De behövde verkligen mer att växa i.
Jag hade lust att gå på ett Outdoorbootcamppass på morgonen, men insåg att tiden behövdes i trädgården. Jag började mitt trädgårdspass med att gå till Norells och köpte hem jord- och biokolssäckar. Fem vändor blev det med tre säckar per gång förutom en av gångerna då det blev fyra då jag fick en trasig säck på köpet. Det blev ett riktigt styrketräningspass trots att jag struntade i Bootcamppasset 😉
Jag skulle bara köpa jord och jordgubbsplantor, men jag stötte på två perenner som jag inte kunde låta bli att köpa. Såg en så rolig bild i en av mina trädgårdsgrupper i veckan. Den passar verkligen in på min man ibland när jag besöker trädgårdscenter 🤣


Bra att jag prioriterade så för jag gick ut i trädgården halv tio och var inte klar förrän halv sju med omplantering av växter. Det finns lite kvar, men det mesta akuta togs hand om.
Stora växthuset är nästan fyllt, bara 1 1/2 ledig bädd kvar. Det finns dock ganska mycket plantor kvar som jag får trolla fram plats åt på andra ställen i trädgården.
Jag tog ut alla växter ur lilla växthuset. När de stod på gräsmattan så kändes det konstigt att alla fått plats därinne.
Jag testade att sätta jordgubbsplantor i växthuset i samma bädd som persikan. Få se om det funkar bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait