Lilla Sigge

I torsdagskväll blev Sigge sjuk med diarée och någon kräkning.
På fredagen slutade jag tidigt och funderade på vägen hem från jobbet vad jag skulle hitta på. Jag hade också upptäckt att jag fått lite extrapengar insatt på kontot av en utbetalning från Skandia. Kul med 3800 kronor bara så där.
När jag kom hem var Sigge inte alls pigg. Ingen aptit och låg mest och såg eländig ut. Försökte bajsa, men det kom bara lite slem. Feber hade han också. Ringde runt till 3 olika veterinärer. Ingen hade någon tid en fredags- eftermiddag. Då ringde jag till Strömsholm som hade rätt fullt. De bad mig ringa runt till fler ställen och fick jag inge napp fick jag höra av mig igen. Jag ringde till 3 ställen till i Västerås och även till 2 i Enköping utan att hitta någon som kunde ta emot oss. Ringde tillbaka till Strömsholm och fick komma. En av veterinärställena jag ringde till sa att Strömsholm inte tog emot sjuka djur på helgen utan att de närmsta ställena var Uppsala, Stockholm eller Kumla.
Känns ändå i allt elände att vi hade tur och bara behövde åka till Strömsholm.
Så nu visste jag definitivt vad jag skulle göra på min tidiga fredag och var pengarna skulle läggas.
I 5 1/2 timme satt jag med Sigge i väntrummet innan jag fick lämna honom kvar vid 20:30 på kvällen. Kändes som jag hade tur att det inte blev längre tid. En matte hade suttit med sin hund från 8-16:30.
Inte så skönt att sitta på en stol så länge och nu dessutom var det krav på munskydd.
Vid 20:30 när veterinären undersökt Sigge fick jag valet att vara kvar tills provsvaren på blodproverna som skulle tas hade kommit. Då hade jag nog behövt vara kvar till minst klockan 22 och sedan skulle han troligtvis behöva bli kvar ändå. Då valde jag att åka hem och få lite fredagskväll. Jag hade inte ätit något sedan klockan 11 så rätt hungrig var jag också.
Nu i efterhand känns det som rätt beslut för när veterinären ringde på eftermiddagen igår (lördag) så var han fortfarande för dålig för att åka hem. Proverna visade på en inflammation. Han har fått en inflammation i tjocktarmen troligtvis på grund av en bakterie. Det ska tas ett bakterieprov för att se om det är salmonella. Han har fortfarande feber, ont i magen och dålig aptit. Det var riktigt plågsamt för matte att vänta fram till eftermiddagen innan jag fick höra hur det var med honom. Jag ville inte ringa och störa då de var underbemannade, men vid halv tolv kunde jag inte låta bli. Tyvärr fick jag inget besked hur han mådde då utan att veterinären höll på och ringde runt. Det enda besked jag kunde få var att om han hade blivit mycket sämre så hade ringt. Så tystnaden fick ses som något positivt.
Idag söndag när veterinären ringde vid lunchtid så fick vi ett positivt besked. Sigge mådde mycket bättre idag och hade fått bra aptit. Hurra 😍
Så nu i eftermiddag vid 15:30 får vi hämta hem vår lilla goa Sigge.
Snurre har tyckt att det varit konstigt att Sigge inte finns här hemma. Han märkte att Sigge var sjuk i fredags och sedan har Sigge inte synts till på två dagar. Inte lätt för Snurre när det inte går att berätta för honom vad som hänt.
Nu håller jag tummarna för att det inte är salmonella för det kan smitta till oss människor. Det kommer bli svårt att låta bli att pussa på den lilla sötnosen tills vi fått besked om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait