Lördagsmyset som kom av sig

Jag hade suttit i soffan med datorn i knät och tittat lite på nyheterna. Vid tio i åtta reste jag mig upp för att göra iordning popcorn innan mellon skulle börja. Då träffar jag på Sigge som precis kommit in och ger honom en klapp. Vad blöt och smutsig du är, sa jag till honom, men känner snabbt på lukten att det inte var smuts utan bajs 😫
Det var bara att strunta i poppisar och mellostart och ta och bada katten. Ner med honom i handfatet och så blev det massor med tvål. Kanske inte det bästa med vanlig tvål, men så illa som han luktade fanns det ingen annan utväg. En rejäl kamp för att hålla honom kvar i handfatet. Han fick i panik tag i handdukar runtomkring ibland och klorna fastnade i mina kläder vid vissa flyktförsök. Vi hade vatten inte bara i badrummet utan även i hallen. Ibland hamnade hans kropp så upptryckt mot vattenstrålen att allt vatten sprutade ut på golvet. Vid ett tillfälle hamnade han så att framtassen nådde handtaget som stänger av vattenkranen så han lyckades stänga av vattnet. Jag satte på igen och då stängde han av direkt igen. Katter är inte helt dumma 😉
När jag till slut tyckte att han borde vara ren så började Sigges jobb med att fixa till den blöta pälsen. Han hade att göra hela kvällen.
Efter upptorkande av hall och badrum och byte av handdukar gick jag in och poppade mina efterlängtade popcorn. Satte mig i soffan och började mumsa. När jag ätit en stund märker jag att min hand fortfarande luktar bajs. Nu kändes de perfekt poppade popcornen inte så goda längre. Jag tvättar mig fyra gånger till och spritar även händerna. Trots det luktar det lite. Halva popcornskålen slänger jag bort. Ska jag råka bli magsjuk av det här så är det bra om bara en i familjen har ätit av dem.
Jag tycker att det är bra för hälsan att ha djur, men ibland undrar jag om det stämmer 🤣
Jag blev inte magsjuk och Sigge mår också bra idag trots all tvål 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait