Gårdagens lunch blev en krämig pastasås med soltorkade tomater och stora vita bönor. Gräddsåsen blev krämig av att jag hade i vegansk ost. Inte den nyttigaste såsen, men kul att pröva lite nytt.
Ingredienser till ca 8 portioner:
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
250 g soltorkade tomater
3 förp. stora vita bönor
4 msk flytande grönsaksfond
2 msk torkad basilika. Hade jag haft färsk basilika hemma hade jag valt det.
6 dl växtbaserad grädde
4 dl riven vegansk ost
1 msk paprikapulver
gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso (eller salt)
1/2 msk ljus soja
Några nävar färsk spenat
Valfri pasta
Gör så här:
Börja med att koka pastan.
Finhacka lök och vitlök. Stek all lök i en gryta med olivolja.
Tillsätt grädden och osten. Ha i de soltorkade tomaterna och bönorna. Ha sedan i resten av ingredienserna, men vänta med spenaten. Koka ihop såsen i 5-10 minuter. Ha i spenaten när det är några minuter kvar.