Gryta med potatis och kikärtor

Fick en variant av den här grytan på jobbet i veckan. Då jag inte haft ett exakt recept utan testat mig fram så insåg jag att jag borde ha haft i mer potatis. Jag hade i 600 g potatis, nästa gång kommer jag ha i varjefall 800 g. Jag får pröva mig fram till den perfekta mängden.
Jag hade i dadelsirap för jag tycker att det behövs lite sötma ibland när jag använder mycket krossade tomater. Det går så klart att ha i lite socker istället för dadelsirap eller strunta i socker helt.

Ingredienser:
800 g potatis
4 röda lökar
4 vitlöksklyftor
2 förp. á 500 g krossade tomater (jag hade i ca 900 g då ena förpackningen stod öppnad i kylen och lite var taget ur den)
1 burk kokosgrädde 400 g
2 dl vatten
4 förp. kikärtor
2 tsk vitlökspulver
2 tsk gurkmeja
2 tsk lökpulver
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
svartpeppar
2 umamibuljongtärningar
1 msk vit miso
dadelsirap

Gör så här:
Koka potatisen och skär den i mindre bitar när den svalnat lite.
Finhacka lök och vitlök. Blanda ihop kryddorna i ett dl mått eller liten skål.
Skölj kikärtorna och ta fram kokosgrädden och krossade tomaterna.
Börja med att steka kryddan i olivolja någon minut. Rör hela tiden så det inte bränns. Ha i all lök och stek i några minuter. Viktigt att fortsätta röra hela tiden. Ha i krossade tomater, kokosgrädde och vatten. Ha också i buljongtärningar och vit miso. Låt det koka ihop i ca 5 minuter. Ha sedan i kikärtor och potatisen. Låt koka i några minuter till. Smaka av och ha i dadelsirap om du tycker det behövs.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait