Dagen före dopparedagen

Åh, vad jag har längtat efter att få se en klarblå himmel. Idag kom den som en julklapp i förskott.
Då jag vaknade redan kvart i fem i morse när äldsta sonen gick upp för att åka iväg och jobba så hann jag laga den mat jag skulle göra idag innan det ljusnat ute.
Jag började göra iordning degen till ett långjäst rödbetsbrödbröd med dinkel och solrosfrön. Jag började redan igår kväll med att skålla rågkrossen. På kvällen bakade jag ut degen till två limpor.

Jag gjorde också zucchinirullar med ruccola och soltorkad tomatfyllning, en fänkålssallad med äpple och jordnötter och seitanspjäll.
Det är näst yngsta sonen som önskade sig en variant på revbensspjäll. Han fick provsmaka en bit och gav den tummen upp och toppbetyg 🙂

Jag gjorde också en seg kola med choklad, men nu när jag läser receptet här igen så inser jag att jag gjorde en kola utan choklad. Mäh, typiskt, jag som älskar choklad 🙁
Jag som bara trodde att det var flingsaltet jag glömt 🙂
Den var lätt att göra, men jag tycker den blev väldigt söt. Det kanske hade blivit bättre med kakao i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait