Pasta med en cashewnötssås

I söndags skulle jag göra en tomataioli med cashewnötter och ställde dem i blöt över natten. När det sedan var dags att laga maten så gick det inte att komma åt receptet då Vegomagasinets sida på nätet låg nere.
Jag fick hitta på något annat och cashewnötterna blev liggande kvar i kylen. Dagen efter tog jag och hittade på en snabblagad pastasås för att få användning av cashewnötterna innan de blev dåliga.
Jag hade i en burk av Paolos mezzzanopesto. Jag köpte av hans produkter när det var på halva priset och det man betalade skänktes för att hjälpa utsatta kvinnor (eller något sådant). Peston var rätt stark så därför hade jag i Ifraiche för att göra den lite mildare.
Ingredienser:
1 1/2 paket bönpasta fusilli fullkorn á 450 g
2oo g cashewnötter
1 dl vegansk majonäs
1 burk mezzanottepesto (annan valfri vegansk pesto eller kanske soltorkade tomater. Det går nog att ha i lite vad som helst)
2 dl Planti cooking Ifraiche
1-2 dl Bjäst
2 burkar kidneybönor
valfri mängd gröna ärtor ( kanske ca 2 dl)

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning. När det är kvar några minuter så lägg i de frysta gröna ärtorna och låt dem koka med.
Under tiden pastan kokar gör du cashewnötssåsen. Börja med att mixa cashewnötterna så att det blir en slät sås i antingen en blender eller i en matberedare. Ha i lite vatten så att det går att mixa nötterna. Tillsätt majonäs, pesto, cooking Ifraiche och Bjäst. Ha i mer vatten om såsen är ör tjock.
När pastan är klar blandar du i såsen och de sköljda kidneybönorna.
Smaka av med salt och peppar. Servera med valfria grönsaker.
Näst yngsta sonen gillade verkligen den här pastarätten.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait