Murade rabatten

Den här helgen har det varit mycket jobbande i trädgården, speciellt för min man som jobbade hela söndagen med att mura klart den nya rabatten
På lördagen var vi båda två ute och jobbade tillsammans då vi hyrt ett släp och slängde alla grenar från päronträdet som i tog ner förra helgen. Det var en del regn under lördagen, men det var bara positivt då det var mycket mindre folk än en vanlig helg på återbruket. Det är galet med folk på återbruket på helgerna.
På lördagen när i hade hyrt släp passade vi på att köpa hem fler stenar till den murade rabatten. De första stenarna som min man köpte för förra helgen la han in i bilen, men så mycket smidigare med släp. Vi köpte murstenarna på vårt närliggande trädgårdscenter. Vi hade inte riktigt koll på hr många stenar som behövdes, men det fanns inte så många kvar så vi tog alla som fanns inne.
När min man gjort klart muren nu ikväll visade det sig att det var exakt det antal stenar vi behövde.
Nu ska jag köpa hem jord och se till att växterna som är inhandlade för någon månad sedan får komma ner i jorden och slippa de små krukorna.

Rejäla rötter kunde min man gräva bort när rabatten skulle muras nu när vi bestämt oss för att ta bort päronträdet helt och hållet. När rabattbygget startades tänkte vi ha trädet kvar så min man planerade bygget efter var rötterna fanns.
Fortfarande står mycket av päronträdet kvar. Resten får vi ta när vi har tid.
Sigge passar på att klättra i sitt favoritklätterträd medan det står kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait