Gryta med kikärtor, jordnötssmör och banan

Dagens kvällsmat blev en kikärtsgryta med jordnötssmör och banan.
Den blev väldigt god och uppskattades av alla i familjen.
Jag gjorde 2 1/2 gånger satsen. Jag hade inte så mycket kokosmjölk som det stod utan nöjde mig med 2 burkar á 400 g. Jag hade i 3 msk flytande grönsaksfond och ca 1 msk vit miso. Jag hade i 1-2 tsk sambal oelek direkt i grytan istället för till serveringen. Jag råkade ha i kinesisk soja istället för japansk sojasås. Koriander och lime hoppade jag också över den här gången. De två yngsta sönerna gillar inte alls koriander. Jag orkade inte hacka jordnötter utan tycker det funkar bra med hela.
Jag serverade med ris och hemmaodlade ärtskott, vattenmelon, paprika och tomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait