Hemmavasan

Idag skulle min näst äldsta son ha sprungit sitt första ultralopp mellan Sälen och Mora, alltså ultravasan. Då loppet var inställt pga Coronapandemin så hade han anmält sig till Hemmavasan istället.
Han valde att springa en sträcka på 11km för att kunna stannna upp och äta, dricka och byta kläder hemma då det inte finns några matstationer som det gör på det riktigt loppet.
Då det skulle bli 30 grader och full sol idag så startade han väldigt tidigt. Vid 4:10 gav han sig iväg och började med att gå. Svårt att börja springa direkt när magen är full med gröt. Min man såg till att lägga ut vätskestationer på flera ställen också. Min man sprang också det längsta han sprungit, 4,8mil då han höll sonen sällskap. Äldsta sonen och även jag sprang varsin sträcka också. Sista varvet cyklade min man bredvid.
Det blev ett riktigt familjeprojekt 🙂
Hemmavasan är 9 mil, men varför inte ta en mil till i värmen så att det blir 10 mil jämnt.
Vilken krigare och att klara 10 mil i denna värme. Jag tyckte det räckte med 11 km 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait