Vegetarisk ”butter chicken”

Dagens kvällsmat blev en indisk rätt, en vegetarisk ”butter chicken”.
Jag hade i Hälsans köks sojafilébitar. En annan gång kommer jag pröva att ha i tofu och även ha i sojabönor eller gröna ärtor.
Yngsta sonen är inte så förtjust i tofu. Jag har lärt mig tycka om det när vi gör tofun lite fastare genom att pressa ur vätska ur den innan användning. Linda in tofun i hushållspapper och lägg en skärbräda ovanpå. Ställ sedan något tungt på skärbrädan för att pressa ur vätska.
Äldsta sonen gjorde en chutney på ingefära, 2 äpplen, 1 rödlök, fryst mango och ananas. Ett gäng dadlar som sötning åkte ner i kastrullen också. Ingefära och äpple rev han och rödlöken finhackades. Koka ihop allt, ha i lite vätska så det inte bränns fast i botten innan allt börjar vätska ur sig. Krydda med lite chiliflakes.
Vi hade också en köpt mangochutney till.
Min man friterade papadums, som ett tillbehör också.
Det här var en maträtt som alla gillade.
Jag serverade grytan med rött ris.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait