Fläder

En av flaskorna fick följa med till sommarstugan för att avnjutas med syrran och hennes man och fira sommarstugevistelsen med. Oj, vilket tryck det var i flaskan. Syrrans man fick öppna den och blev väldigt blöt 🙂

Jag brukar inte göra saft, men det här året plockade jag och äldsta sonen fläderblommor. Vi använde blommorna både till saft och champagne.
Saften blev väldigt populär här i huset. Extra god blir den med när den blandas med bubbelvatten med citronsmak.
Champagnen hällde jag upp i tre stora petflaskor, Oj, vilket tryck det blev i dem. Märktes redan första dagen att det hänt något för flaskorna hade börjat bli styva. Jag lät dem stå i rumstemperatur i dagar innan jag ställde in dem i kylskåpet. Då var flaskorna verkligen stenhårda och en av dem hade börjat bukta ut både uppe och nere på flaska. Verkligen bra att använda plastflaskor och att inte fylla dem för mycket.
Fläderchampagnen kommer jag göra fler gånger.
Äldsta sonen och hans flickvän drack en av flaskorna här hemma och tyckte den var väldigt god.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait