Omplantering

Idag blev det tyvärr inte så mycket fixat i trädgården. Jag hade så klart velat ha gjort mer, men det finns en annan dag imorgon 😉
Efter kvällsmaten planterade jag om två bananplantor och mitt citrusträd. Innan jag cyklade iväg på träning på morgonen hann jag förbi Norells (vårt närliggande trädgårdscenter) och köpte hem krukor, lekakulor och jord för citrus och medelhavsväxter. Nu hoppas jag att den ska trivas. Tyvärr kollade jag inte om det fanns några rotsnurrar på rötterna som jag sedan läste på påsen att man skulle göra. Överflödig jord skulle tas bort också, men det fanns ingen bara en massa rötter.
En jordgubbsplanta som växer vid ingången till altanen och behöver flyttas när ny trapp ska byggas fick också hamna i en kruka. Den växte i enbart grus, men blommar så mycket ändå.

Min man håller på att glasa in vår altan. Nu är det bara en dörrsektion kvar och då kunde jag inte låta bli att inreda lite. En hylla och ett gäng filtar inhandlades och en korg att ha filtarna i. Mina soldynor fick också en plats att ligga på nu 🙂

En av jordgubbsplantans revor var bara ett blad och en blomma.

När jag vattnade min hallonhäck idag upptäckte jag en märklig blomma och tänkte att vad gör den i min nyrensade hallonhhäck.
Tur att den hade en lapp kvar annars hade jag inte trott att det var hallon, men det var tydligen en av hallonplantorna jag köpte på trädgårdsmässan förra året 🙂

Lite lyx också att kunna skörda några egna tomater 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait