Gryta med blandade grönsaker

Gårdagens kvällsmat blev en gryta med lita av varje i.
Jag hade plockat av den grönkål och brysselkål som fanns kvar på plantorna från förra året. Nu skulle de bort för att ge plats åt mina nya växter. Jag plockade av allt grönt som fanns och det blev en full liten bunke.
Jag hade också i en egenodlad liten purjolök och några små salladslökar. Känns bra att kunna skörda lite eget så här på vårkanten och laga mat på.
Jag har skrivit upp alla ingredienser, men hade bara i mängderna på känn.
Maten blev riktigt god, men färgen blev rätt tråkig. Det berodde nog mycket på rödkålen att den blev så mörkt.

Ingredienser:
1 liten purjolök (lite salladslök, väldigt små)
Rödkål
Brysselkål och grönkål
1/2 påse frysta wokgrönsaker
2 burkar grytmix (massamun curry)
2-3 dl vatten
1 msk vit miso
1 umami buljongtärning
1 msk vit miso
gurkmeja
vitlökspulver
lökpulver
paprikapulver
svartpeppar
2 förp. blandade bönor

Gör så här:
Börja med att skölja och skiva purjolöken. Stek den i olja eller lite vatten blandat med flytande fond. Låt steka några minuter, tillsätt brysselkål, grönkål och rödkål. Stek några minuter och ha sedan i de frysta wokgrönsakerna. Stek en stund. Tillsätt grytbasen och övriga ingredienser förutom bönorna. Låt småkoka under lock i ca 20 minuter. Tillsätt bönorna i slutet av koktiden och låt allt bli varmt.

Servera denna gryta med ris eller några andra valfria gryn och så klart valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait