Nyårsmeny

Årets sista måltid blev en trerättersmeny som sig bör en nyårsafton. Till förrätt det blev det en toast Skagen. Bröden stekte vi i smör med riven vitlök. Lite extra dill och tångkaviar la vi på toppen på Skagenröran för att piffa till det lite. Receptet till Skagenröran finns i kokboken Vegansk husmanskost av Gustav Johansson.

Jag gjorde dubbel sats och följde receptet förutom att jag hade i lite ”grekisk yoghurt” istället för att bara ha i majonäs. En burk majonäs på 370 ml och en burk Planti greek style.

Huvudrätten bestod av en potatis- och jordärtskocksgratäng tillsammans med torrostad ostronskivling, stekt shiitakesvamp, brysselkål, rödvinssås och fänkålssallad.

Till efterrätt blev det en oreodessert med chokladmousse. Enligt receptet var det till 4 personer. Jag delade upp den i 6 glas och det hade funkat att dela den i 8 glas också. Efter att ha ätit förrätt och huvudrätt så hade det varit lagom. Jag inser nu när jag tittade på receptet att jag tänkte kanske göra dubbel sats, men dubblade bara den mörka chokladen så moussen blev det riktigt mörk smak på. Det blev bra ändå, men det kanske hade varit lättare att äta den med bara 100 g istället för 200 g mörk choklad i.

Vi hade turen att dela denna måltid och kväll med 3 av våra söner. Äldsta sonen med flickvän och de två yngsta sönerna. Näst äldsta sonen reste tillbaka till Stockholm igår efter att ha firat julen här hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait