Pepparkaksbak

Idag har vi varit till goda vänner och bakat pepparkakor och pepparkakshus tillsammans. En trevlig tradition som startades 2004. Många år har alltså passerat sedan starten. Det är tredje pepparkaksbaket som jag gör vegansk pepparkaksdeg. Jag har testat olika varje år och i år blev det de bästa pepparkakorna hittills. Jag lät bli att göra dem sockerfria i år. Jag har följt receptet förutom att jag har dinkelsikt istället för vetemjöl.

Pepparkakshusen gjordes av en ickevegansk pepparkaksdeg. Kreativiteten flödade i båda familjerna. Vi hade bara våra två yngsta söner med oss detta år. Näst yngsta sonen gjorde Australien. Jag och min man gjorde ett traditionellt pepparkakshus. Våra vänner gjorde ett fantastiskt fint växthus med glas av gelatin. När vi jämfför familjernas slutresultat så blir det som när man säger ”vi sjunger hellre än bra” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait