Teriyaki inspirerad kikärtsgryta med ris

Börja med att koka riset. Jag valde ett fullkornsris. Riv sedan 4 cm färsk ingefära och 6 vitlöksklyftor. Skiva en halv purjolök. Stek det i lite vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond i ca 5 minuter. Fyll på med vatten vid behov. Blanda ihop en marinad bestående av 2 dl japansk soja, 4 msk dadelsirap, 2 tsk sesamolja, msk vatten, 3 msk risvinäger och 1 tsk chilipulver. Ha i marinaden och låt sjuda med det stekta i 10 minuter. Rör då och då. Ha också i ca 1 tsk gurkmeja, svartpeppar och 1 msk vit miso. Blanda 2 msk majsmjöl med lite vatten och rör ner grytan. Ha sedan i 2 Plantis cooking fraiche. Avsluta med att ha i 4 förpackningar kikärtor och 2 burkar med vattenkastanjer. Går också bra att ha i frysta wokgrönsaker istället. Ha också i valfri mängd med hackad persilja. Jag tog fryst färdighackad persilja. Låt allt bli varmt. Rosta under tiden sesamfrön i en torr stekpanna. Jag valde oskalade sesamfrön. Servera dem som topping på maten. Servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait