Pizzakväll

Förra söndagskvällen gjorde jag hemmalagad vegansk pizza. De blev riktigt goda. Pizzorna serverade jag med en fänkålssallad.

Pizzabottnen var väldigt lätt att göra. Jag bytte ut 3 dl av mjölet till fullkornsdinkel och så använde jag dinkelsikt istället för vetemjöl. Jag delade upp den i 3 delar för att de skulle bli lagom för att göra stora pizzor som passade till en plåt. När jag kavlat ut varje pizzadeg på plåt med bakplåtspapper förgräddade jag den i 5-10 minuter. Den sväller upp lite, men det lägger sig. Jag ska nog testa att nagga degen med en gaffel nästa gång och se om den låter bli att svälla upp då. Försök att kavla ut degen så tunt som möjligt då den sväller upp lite.
De senaste gångerna har jag inte förgräddat degen det funkar jättebra.

Jag gjorde tomatsåsen lite sent så den hann inte svalna ordentligt, men det gick bra att använda den ändå. Allt ska ju ändå bli varmt i ugnen. En sats av tomatsåsen blev lagom till de 3 pizzorna. Jag mixade tomatsåsen lite slät med en stavmixer.

Jag gjorde en kebabpizza. Tyvärr hade jag ingen hemmagjord kebab utan köpte Schyysst käks vegokebab. Jag hade först på tomatsåsen, sedan kebab och så ost. Hade jag inte haft lite för bråttom så hade jag lagt osten under kebaben, men jag tänkte vara effektiv medan äldsta sonen rev osten och då blev det i den ordningen. När pizzan varit färdig i ugnen la jag på spenat och hackad rödlök. Det går så klart bra med skivad rödlök också, men jag hade färdig hackad från tacosen dagen innan. Jag klickade också på Schysst käks kebabsås.

På de andra två pizzorna blev det en med bara grönsaker, färska champinjoner, grillad strimlad paprika på burk, oliver, skivade körsbärstomater och rödlök. Den andra pizzan fick champinjoner, skivad rödlök och skivade körsbärstomater och alspånsrökt tofu i strimlor. Tillaga dem i ugn tills osten smält och tills degen har blivit så hård som du vill ha den.

Den här osten använde jag. Vi hade också lite vegansk mozzarella kvar sedan helgen innan som jag också hade på. Jag använde bara halva det här ostpaketet. Ha på den mängd ost som just du önskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait