Kålpudding

Idag såg jag ett recept på kålpudding som någon lagt in på Jävligt god vegomat. Jag har gjort kålpudding förut, men då med sojafärs. Kul med ett recept utan sojafärs och att använda röda linser istället. Till kålpuddingen kokade vi potatis och gjorde en brunsås (gjord på Oatleys Imat, som matlagningsgrädde). Vi hade ingen lingonsylt hemma så min man som ville ha lingon tog upp frysta lingon. Saltgurka och Ajvar Relish hade vi också som tillbehör.

Ingredienser: 1 gul lök 2 rivna vitlöksklyftor 500 g vitkål 2 dl röda linser (torra) 1,5 dl hasselnötter 1 tsk grönsaksbuljong 1, 5 msk tomatpuré salt och peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 125 grader. Vi hade ugnen på 150 grader för jag hade tillagat kålpuddingen tidigare och ställt den i kylskåpet. Tänkte att den behövde högre grader när allt var kallt. Andra gången jag gjorde kålpuddingen hade jag den i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Det gick bra det med 🙂 Skölj linserna och koka dem sedan i 6 dl vatten och 2 tsk grönsaksbuljong i 5-10 minuter. Finhacka löken och riv vitlöken. Låt den stå medan du fixar vitkålen.Hacka vitkålen och koka i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag, men spar ca 1,5 dl av kokvattnet. Hetta upp en stekpanna eller en gryta och fräs lök och vitlök. Ha i tomatpurén när du stekt löken i ca minuter. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Bred ut i en ugnssäker form och häll över kokvattnet från vitkålen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait