Gryta med tofu

I veckan hittade jag friterad tofu i en halva priset låda. Bra att rädda sådant som annars blir slängt och så är det också bra för plånboken smiley
Näst yngsta sonen tyckte att friterad tofu var mycket godare än ”vanlig” tofu. Jag håller med honom. Jag har också lite svårt för konsistensen.
Jag serverade grytan med kokt potatis. Det var länge sedan vi åt det här hemma.
Går så klart lika bra med ris, bulgur eller andra valfria gryner.
Ingredienser:
5 pkt tofu
2 röda lökar
2 vitlökar
2 burkar kokosmjölk
1tärning umamibuljong
1 liten fänkål
2 morötter
2 msk Tandoori curry paste
1/2 tsk gurkmeja
svartpeppar

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Skiva fänkålen ganska tunt och riv morötterna på grova sidan av rivjärnet.
Stek lök och vitlök i lite vatten blandat med flytande fond i en stekgryta.
När löken mjuknat har du i fänkål och morötter och steker en stund till. Ha sedan i kokosmjölk, buljong och Tandoori curry pastan. Krydda med gurkmeja och svartpeppar. Jag hade inte i något extra salt, men smaka av och ha i salt eller vit miso.
Låt grönsakerna koka tills de är lagom mjuka. Ha i tofun mot slutet och låt den bli varm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait