Jord i pallkrage

I helgen blev det mycket fix i trädgården trots värmen. Bland annat fixade jag iordning pallkragen som jag i två år försökt mig på att odla med sand i. Det har varit två misslyckade år då det inte funnits gräsklipp att gödsla med i sandodlingen. För förra året var det torrt, men kallt och förra årets värme och torka glömmer nog ingen i första taget.
Så odla i sand gav jag upp och fixade till slut iordning pallkragen med jord istället.

Jag la först ett lager med trädgårdsrens i botten, sedan två plastlådor som jag gjort jordfabrik med bokashikompost. Efter det ett lager med Bokashi som ska bli fin jord om två veckor. De sista två lagren blev en påse biokol och en påse med jord.
Jag brukar vara för dålig på att gödsla, men den här pallkragen borde vara ordentligt gödslad med så mycket Bokashi i.
Jag sådde sedan två olika sorters palmkål i pallkragen.


Nu hoppas jag få skörd kål sent i höst och kanske i vinter också smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait